DANCE ACADEMY LAXHOLM DANCE ACADEMY LAXHOLM

Om Anne

DANMARKS FØRSTE VERDENSMESTER I DANS ELSKER GOLF OG HAR EN FORTID SOM IVÆRKSÆTTER
Anne Laxholm er nok mest kendt som én af de populære dommere i TV 2 programmet ”Vild Med Dans”. Til dagligt driver hun, sammen med sin mand Hans-Henrik Laxholm, et dansestudie i Hørsholm.

Dans har altid været et vigtigt omdrejningspunkt i Annes liv. Hun starter allerede på den lokale danseskole som 3-årig, og som 15-årig møder hun Hans-Henrik. Han bliver hende danseparter - og senere hendes mand. Kærligheden til dansen og viljen til at arbejde hårdt har de til fælles. Derfor satser de alt, og tager en målrettet beslutning om en karriere som elitesportsudøvere indenfor dansen.

London var på det tidspunkt (1974) dansen mekka, og derfor flytter de til England for at lære fra de bedste i verden og for at blive bedre dansere. Drømmen om at blive bedre dansere fører dem frem til førstepladserne på sejrsskamlerne, og de bliver europamestre og herefter verdensmestre (1979), som det første danske par nogensinde. Titlen som verdensmestre bliver manifesteret igen året efter og flere titler vindes. Efter en meget succesrig karriere som professionelle, hvor de igen bliver Europamestre, US Open mestre tre gange og nr. 2 til alle andre store turneringer beslutter de i 1989 at afslutte deres professionelle dansekarriere, hvorefter Anne 9 måneder senere føder deres eneste barn, Lisamaria.

De færreste er nok klar over, at Anne også har en fortid som iværksætter. Korrespondentuddannelsen fra Handelshøjskolen i København kommer hende til gode, da hun i 1986, samtidig med dansekarrieren, starter en vækstvirksomhed i London. Virksomheden finder en niche inden for dansekjoler samt stoffer og pynt til dansekjoler, og på meget få år vokser virksomheden fra en håndfuld til 65 ansatte, og allerede i 1991 når omsætningen den første million pund. Virksomheden er så succesrig, at den vinder adskillige priser og bliver i 1991 udråbt til lat være en af Englands gazellevirksomheder. Annes målrettethed og vilje overføres til virksomhedens drift og succes, samtidig med at hun er mor.

I 2001 vælger Anne, Hans og Lisamaria at flytte tilbage til Danmark, og starter deres dansestudie Dance Academy Laxholm i Kongevejs-centret i Hørsholm, hvor de underviser i turneringsdans. Efter et par år bliver Anne kontaktet af TV 2, da et nyt programformat med dans i centrum skal lanceres i Danmark. De leder efter en kompetent dommer der kan være med til at bringe faglighed og underholdning ud til tv- og danseglade danskere. Programformatet ”Vild Med Dans” betyder at Anne er med til at sætte dans på agendaen og vise, at dans er både glæde, teknik og hårdt arbejde – hvis man vel at mærke vil have sejren hjem.

Dette fører også til at dansen får endnu et omdrejningspunkt i hverdagen, der hedder ægteparhold, brudevals m.m. i studiet i Hørsholm, udover undervisningen af unge talentfulde dansere, som har deres egen drøm om at nå til tops indenfor dansen.

I sin fritid er Anne en passioneret golfspiller – en hobby hun deler med Hans.

Anne er en flittig foredragsholder og hun holder oplæg om livet som sportsudøver og iværksætter, samt naturligvis hendes liv i dans

Ønsker du at høre mere om Annes foredrag, send en mail til info@annelaxholm.dk